Tolerantsuse kool

See ei ole juhuslik kokkusattumus, et MTG United for Peace Cup Final toimub sama-aegselt Nobeli Rahu preemia väljakuulutamisega. Meie soov on aidata lastel näha paraleele rahumeelselt koos jalgpalli mängimisel ja Nobeli Rahu preemia sõnumi vahel vaatamata keele barjäärile, erinevatele rahvustele, erinevatele taustadele ja uskudele.

Et tähtsustada veelgi kultuurilist arusaamist, integratsiooni ja tolerantsust, saavad kõik lapsed osaleda Tolerantsuse koolis. See vabas vormis interaktiivne kursus leiab aset Nobeli Rahu Keskuses igal aastal. Selle eesmärgiks on õpetada sallivust oma eakaaslaste vastu, õppida lahedama erinevaid konflikte. Lapsed saavad arutleda konfliktide üle millega nad puutuvad kokku igapäev elus ja õppida neile lahendust leidma sõnalisel teel. Erinevad meeskonna ja suhtlemise harjutused aitavad leida probleemidele lahendusi. Näiteks proovivad eri riikide lapsed koos ehitada kõrgeima torni nii, et see ümber ei kukuks.

Kasutades interaktiivseid vahendeid saavad lapsed võimaluse õppida tundma erinevaid Nobeli Rahu preemia laureaate minevikust ja olevikust. Loodetavasti see tugevdab arusaama mitte ainult rahu sõnumist vaid ka sellest, et kõik on võimalik ja igaüks meist võib korda saata midagi erilist. Samal ajal kui lapsed omandavad tarkusi Nobeli Rahu keskuses, kuulutatakse seal välja ka Nobeli Rahu Preemia võitja – soovime, et lapsed tunneksid ennast osana sellest suurepärasest ettevõtmisest.

MTG United for Peace põhline eesmärk on propageerida rahu ning jalgpall on hea näide sellest, kuidas on võimalik erinevatel rahvustel rahumeelselt suhelda. Jalgpall õpetab lastele meeskonnavaimu, tolerantsusest arusaamist, ausust ja reeglitest kinnipidamist. Sama-aegselt aitab jalgpall mõista suhtelmise tähtsust, kultuurilist mitmekesisust ja anti-rassismi.

ufpnobel_peace_center_logo_2

Lisa kommentaar